magento

Scheveningen C1 spaart GDA C1.

Toegevoegd op 13 april 2014 om 00:00 door Voetbalfan ®
Whatsapp Facebook Twitter


Scheveningen C1 spaart GDA C1.
Kampioen Scheveningen C1 speelt gelijk tegen een matig GDA C1. Aantrekkelijk duel in Loosduinen verloopt uiterst sportief.

-geschreven door Voetbalfan ®-


Sportpark Madestein - De jonge en talentvolle jeugdscheidsrechter Roan van Marrewijk bleek op deze wedstrijddag de absolute uitblinker. Met zijn duidelijke beslissingen en onzichtbare autoriteit wist deze streng en rechtvaardige referee de aantrekkelijke en sportieve wedstrijd tot een goed einde te brengen. Westlander Van Marrewijk (22) lijkt een absolute aanwinst voor de scheidsrechters gilde van de KNVB. Misschien dat de KNVB scheidsrechters bobo's hem in de nabije toekomst zullen gaan opmerken .

Op het erbarmelijke hoofdveld van rksv GDA leek het voor Scheveningen C1 lastig om aanvaardbaar voetbal te spelen. Gelukkig viel het allemaal wel mee want het spel van de zelfverzekerde bezoekers zag er erg veelbelovend uit. Onder aanvoering van teamcaptain Shwendell Cijntje werd de ene na de andere aanval opgezet. Ook de verdediging en het middenveld van de Scheveningers gaven hun tegenstanders geen tijd en ruimte om in balbezit te komen. De eerste helft was duidelijk voor Scheveningen C1.

Gelegenheidspits Marc Cramer (zie foto) bleek in de punt van de aanval verrassend genoeg een positief gegeven. Door het ontbreken van vaste spits Emma van der Vorst moest de goedlachse invaller-spits zijn aanvallende talenten bewijzen. Dit deed hij zeker naar behoren. Sterker nog, in de 15e minuut kwam de bal na een prima opgezette aanval voor zijn rechtervoet. Als een "Finnbogason" wist hij hier wel raad mee, 0-1.

De thuisploeg had het moeilijk tegen de beweeglijke en compact spelende Scheveningse voetbalmachine. Met heel veel geluk kon in de beginfase van de wedstrijd veel goals worden voorkomen en ook de GDA-keeper wist ook wat keepen is. Scheveningen C1 ging door met aanvallen, maar besloot helaas niet te scoren. Althans daar leek het op, want er werd zonder meer hard gewerkt en mooi gevoetbald om de score uit te bouwen. Niemand uitgezonderd, Scheveningen C1 was erop gebrand om ook deze wedstrijd ('om des keizers baard') te winnen.

GDA C1 wilde maar kon niet. Het wilde haar aartsrivaal iets laten zien, maar wat was onduidelijk. Het bleef de gehele partij min of meer de mindere. Alhoewel, een onachtzaam moment binnen de 16 van de Scheveningers bracht de Loosduiners tot juichstemming. Middenvelder Jay Zwarts zag over het hoofd dat hij de overtreding op zijn opponent in de 16 maakte. De scheidsrechter was hierin onverbiddelijk en wees naar de stip. De goed keepende Christian den Heijer kon de toegewezen penalty helaas niet keren, 1-1. Een tussenstand dat dus ook de eindstand werd. In het laatste kwartier van de wedstrijd perste de thuisploeg er nog van alles uit behalve doelpunten. Dat zou overigens onterecht zijn geweest, want over het gehele duel genomen had Scheveningen C1 de winst naar zich toe moeten trekken.

Maar gelijkspelen tegen de aartsrivaal en kampioen leek voor GDA C1 voorafgaand aan de wedstrijd uitgangspunt nummer één. Na exact 70 minuten spelen floot de uitstekende scheidsrechter Roan van Marrewijk voor het einde.
Het talrijke publiek snakte naar een zonnig terrasje...veel spelers ook...!

Stats
Scoreverloop:
'15 Marc Cramer 0-1
'23 GDA C1 1-1 (penalty)

Wissels:
'40 Jeroen Antonisse voor Jay Zwarts
'45 Dail Starke voor Yasin Bozkaya
'60 Bouba Drame voor Eric van den Burg

Scheidsrechter: Roan van Marrewijk
Toeschouwers: 70
Amusementswaarde: 7

Line-up SVV Scheveningen C1: Christian den Heijer, Fouzi Benchabar, Kilian Buis, Armano Thomassen, Daan van Wijk, Jay Zwarts, Nicky van Maanen, Eric van den Burg, Shwendell Cijntje, Marc Cramer, Yasin Bozkaya, Jeroen Antonisse, Dail Starke, Bouba Drame.

Afwezig: Emma van der Vorst en Nicky Rombout.
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento